Ska jag använda ryggskydd när jag åker skidor?

Ryggskydd en billig försäkring

Ett ryggskydd är en förnuftig investering i din egna hälsa och omhändertagandet av din kropp. Att skydda huvudet är för de allra flesta naturligt, men känner du till att du också ska skydda din rygg? I backen är det vanligt med olyckor som fall och kollisioner i hög fart som kan leda till permanenta skador och många av dessa skador kan hindras med ett ryggskydd. Framförallt skyddar ryggskyddet mot hårda smällar eller om du eller barnen skulle ramla på ett mjukt underlag såväl som hårt.

Hur ska ett ryggskydd sitta?

Ett ryggskydd får inte vara för stort, då ska man hellre välja ett mindre, men lagom är ju bäst såklart. Det är viktigt att skyddet inte blir för långt, därför får ryggskyddet inte sticka upp i nacken. Då kan det bli skadligt om du får en smäll. Ryggskyddet ska sitta lagom tight inpå kroppen så det lätt kan följa med kroppens rörelser. Självklart ska det kännas bekvämt och inte skava, så därför kan det vara bra att prova sig fram. Tänk på att du ska få plats med underställ/tröja under ryggskyddet också!

Det finns ett sätt som gör att du enkelt kan hitta rätt storlek!

Ta på dig ryggskyddet och sätt dig ner. Därefter böjer du huvudet bakåt, det är viktigt att skyddet inte nuddar nacken och att det finns ett bra avstånd mellan nacke och skydd. Förekommande är att många tror att ryggskyddet ska täcka hela ryggen och köper därför för stort. Det kan även vara bra att känna efter så att ryggskyddet är följsamt och inte skaver genom att vrida överkroppen sida till sida.

Handlar du online kan du följa storlekshjälpen i produktbeskrivningen.