Hyr topptursutrustning hos Kronas

Touring, randonné, topptur, ja kärt barn har många namn. KRONAS vill ge fler skidåkare chansen att prova på denna typ av skidåkning. Bara 6-8 timmar från Karlstad hittar du några av de bästa och mest unika touringområdena i världen, nämligen i Norska Vestlandet. Där bjuds det på fantastiska möjligheter till denna form av skidåkning från oktober till juni månad. På lite närmare håll hittar du även fina förutsättningar i västra Härjedalen och Jämtland eller så testar du bara på vad touring innebär i våra närområden, Dalarna inräknat. Packa ner dryck, macka och inte minst en Kvikk Lunsj för lite extra energi att nå toppen.

Det bästa med topptur är att du enkelt förlänger skidsäsongen med två månader. Från slutet av april till början av juni finns det möjlighet till långa, varma och ljusa dagar med gott om snö på lite högre höjd. Ladda för topptur vet jag!

Hos KRONAS Skidor kan du hyra topptursutrustning. Vi har lite olika typer av utrustning som anpassas efter dina behov, skiderfarenhet och vilken typ av turande du ska göra. Du kan hyra hela toppturspaketet eller enstaka utrustning.

Ett toppturspaket består av:

  • Pjäxor
  • Skidor
  • Stighudar

Tillval:

  • Teleskopstavar
  • Lavinsäck (ej ABS) innehållande lavinsond, transciver och spade

Vår utrustning består i första hand av Atomic Backland och ZAG UBAC skidor samt en del andra märken vid behov. Pjäxorna är bland annat av märket Atomic XTD och Backland Sport. Skidorna är i första hand monterade med Atomic Backland eller Atomic Shift. Bindningar är av sk pintec modell och kräver pjäxa anpassad för denna typ av bindning (bindning av typen ”rambindning” finns ej). Ryggsäck och säkerhetsutrustning från BCA.

Prislista

Öppna prislista i nytt fönster

Intresseanmälan för hyra

Om ni är flera än en person får ni skicka in en person i taget.

Adress(Obligatoriskt)
MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
Ange första hyresdagen
Mins 3 dagar

Vill du hyra mer än en vecka, begär offert till butiken@kronas.se

Låt barnen följa med

Vi har även touringutrustning för de minsta, så att de kan följa med mamma och pappa på turen. Bindningen på dessa skidor är utrustad med en adapter vilket innebär att barnen kan använda sina egna pjäxor.

Praktisk info

All upphämtning sker i butiken, vi har i nuläget inte möjlighet att erbjuda frakt. Vi vill gärna ha din order 7-10 dagar innan avhämtning, gärna tidigare.

Pjäxor kräver helst utprovning i butiken, med fördel vid bokning eller en tid innan själva hyran. Detta för att vi ska kunna garantera att passande storlek finns vid uthämtning.

Minimum uthyrning är 3 dagar, vi räknar inte resdag till och från ”skidort” i dessa dagar.

Vi hjälper dig givetvis vid behov med information om hantering av hyrd utrustning, men observera att du är själv ansvarig för att sätta dig in i hur du använder skidor, pjäxor, bindning samt ryggsäck och dess säkerhetsutrustning. Vi rekommenderar att man åker med guide när man rör sig på okänd mark och inte minst, terräng brantare än 35 grader. En god norsk fjällregel är “Det är ingen skam og snu”!

Lämna tillbaka din utrustning hel och ren!

Återlämning av utrustning sker senast 1 dygn efter hyresperiodens slut annars utgår debitering för extra dagar.

Skidor och övrig utrustning ska återlämnas i ett skick som räknas som normalt slitage. Den ska vid behov vara rengjord och avtorkad. Vid större skador utgår kostnad för renovering eller ersättning av utrustningen. Förstörd, förlorad eller stulen utrustning debiteras kunden till marknadspris. Vi rekommenderar att ni kontrollerar med ert försäkringsbolag om er hemförsäkring, allriskförsäkring eller liknande försäkring täcker skador, stöld och ev förlust av hyrd utrustning.

Hur kul är inte detta, ett erbjudande till dig som hyr

Gillar du topptur erbjuder vi i mån av tillgång köp av NY utrustning.

Vid köp av likvärdig utrustning som den ni hyrt avgår 50% av hyreskostnaden.