Ångerrätt

Ångerrätt

Din ångerrätt gäller i 14 dagar efter att du har mottagit varan, alltså från den dagen du har hämtat ut varan och har den tillgänglig.

Du har rätt att öppna paketet och undersöka den vara du köpt men med kravet att levererade produkter alltid ska returneras i väsentligen oförändrat skick, det vill säga oanvänd och i originalskick samt i originalförpackning med tillhörande emballage och eventuellt tillhörande manualer. Kunden står för kostnaden för returfrakten. Du ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt.

När produkten är returnerat till vårt lager granskar vi varan och gör en bedömning om kraven för ångerrätt uppfylls. Först därefter kan returen till fullo godkännas och köpet hävas. Summan för köpet återbetalas senast inom 14 dagar. Om returen inte godkänns, dvs varan har utsatts för mer användning än enbart provning eller originalförpackning inkl. märkes taggar & eventuella manualer inte returneras kommer vi att skicka tillbaka varan och köpet anses som fullbordat. Vi tar inte ut några utgifter för våra hanteringskostnader som uppstår i en sådan retur.

Återsänds varan i försämrat skick görs ett värdeminskningsavdrag, detta gäller även skador på originalförpackning och etiketter.

Öppet köp och bytesrätt gäller inte varor som tillverkats eller ändrats i enlighet med kundens särskilda önskemål, exempelvis montering av skidor eller lästning av pjäxor.